Monday, January 31, 2011

Amalan jamu dan produk kesihatan

Saja nak kongsi catatan daripada FB Ummi, mungkin ibu2 lain ada amalan lain untuk menjaga kesihatan diri. Boleh lah di kongsikan juga di sini.
D'Folia, Spirulina, Roselle, Radix, Jamu Pak Tani, Madu, Habbatussauda, Pati Halia, Bio Oil...bla..bla..bla..


  • Che Ku Rosmiza likes this.

    • Cik Cantik tambah 1 lagi kak... Mary Kay... hehehee.. neway brg yg akak kene beli lagi 2 tuh ade promotion... ;-)
      December 28, 2010 at 3:21pm ·

    • Nor Hasni Binti Zahari td ingat nak masuk dlm list, tp segan, ngeh ngeh ngeh...ingat je die ye..bulan ni xleh lg la dik..
      December 28, 2010 at 3:54pm ·

    • Cik Cantik no prob... lagipun promo sentiasa ada... diorg da buat travel pack so save cost ckit...;-)
      December 28, 2010 at 4:00pm ·

    • Siti Laili Suhaila ni seme supplement hasni amik ke?byk nye
      December 28, 2010 at 4:00pm ·

    • Nor Hasni Binti Zahari tuko2 gak, klu dah hbs pusing2 hak tu balik
      December 28, 2010 at 4:01pm ·

    • Siti Laili Suhaila pati halia yg serbuk tu ke?bio oil tu bukan sapu ke
      December 28, 2010 at 4:02pm ·

    • Nor Hasni Binti Zahari hehe..sy tak kata itu semua ubat makan...
      December 28, 2010 at 4:03pm ·

    • Siti Laili Suhaila hehe..tipah tertipu..best ke pak tani..
      December 28, 2010 at 4:03pm ·

    • Nor Hasni Binti Zahari alhmdulillah..mcm tonik la, ada kwn perkenalkan, baik utk sape2 senggugut selain memberi tenaga.
      December 28, 2010 at 4:05pm ·

    • Siti Laili Suhaila oo..ubat kuat.hehe,leh try
      December 28, 2010 at 4:06pm ·

    • Nor Hasni Binti Zahari wanita kena sihat dan kuat.bila anak bertambah, ibu2 biasanya semakin penat dgn tugas2 harian kan. kalau ada saranan lain, sila lah kongsi ya.
      December 28, 2010 at 4:08pm ·

    • Siti Laili Suhaila tula..balik keje masak2,layan anak2 kul 10 dah tak larat sgt rasa.thanks ye
      December 28, 2010 at 4:11pm ·

    • Siti Raihana Ismail paling senang amalkan makan madu..campurkan dalam susu pun sedap..madu asli la..
      December 28, 2010 at 4:19pm ·

    • Nor Hasni Binti Zahari habbatussauda tu baru nak amal, belum beli lagi. susu pun kena minum utk tulang.
      December 28, 2010 at 4:25pm ·

    • Siti Laili Suhaila tula..time preg je mnm susu kot.lepaih tu wasalam..nk bli japg
      December 28, 2010 at 4:26pm ·

    • Nor Hasni Binti Zahari chaiyo2 laili. marilah sama2 kita menjaga kesihatan!
      December 28, 2010 at 4:28pm · · 1 personLoading...

    • Rahaton Azirah Ramli hasni, semua2 ni ok ya while bf? Paktani n dfolia xpa ya? Ada kacip fatimah tak dlm ni? Cuma nk tau.hehe
      December 28, 2010 at 6:44pm via Facebook Mobile ·

    • Azida Azizan lagi satu EPO..hihi..bole aton..try lu..if rase panas 4 bb..stop la...jgn amik byk sgt in 1 time..biase org dulu2 ( mak kter la tu) mmg suh kter terus amik jamu even dah abes pantang..byk kat pasaran..carila yg seswai n halalan toiyiba ;) cuma jgn dok arap sbb makan ubt tula kter kuatla..kena ckp mkn ubt ni satu usha..dgn izin allah moga2 aku sht..insyaallah..
      December 28, 2010 at 8:13pm ·

    • Nor Halaliza hehhehe....promote ke hasni? ;)
      December 28, 2010 at 8:22pm ·

    • Norafiqah Jamian
      kombinasi spirulina elken, calsium+mg amway, minum susu+madu+halia..kdg2 ganti teh hijau jasmin+halia+madu pn ok bau bdn wangi smulajadi..
      this is the best for me. elken leh bli ngn ika kongsi2 bli yg promosi lbh murah.. ckp hal suplement n...ie mmg ika suka..See More

      December 28, 2010 at 11:04pm ·

    • Nor Hasni Binti Zahari yg tak tahan tu calsium+mg saiz sgt besar, jenuh nak telan, huhu..teh hijau jasmin tu boleh beli je kat mana2 ek?
      December 29, 2010 at 8:30am ·

    • Nor Hasni Binti Zahari aton, apa yg azida bgtau tu betul. kena cuba dulu. stkt ni sy makan ok lg. cuma air jamu pak tani tu kena cek sebelum beli, mak sy kata ada isu tiruan dulu. EPO pun penting, ini kira wjib utk wanita, sebelum masuk umur 30 tahun baik amalkan.
      December 29, 2010 at 8:34am ·

    • Nor Hasni Binti Zahari kak liza: bukan promote, nak kongsi ilmu. dah agak dah, bila letak status mcm ni, mesti para ibu akan respond. hehehe..
      December 29, 2010 at 8:35am ·

    • Suryani Kamarudin Bio Oil tu ambik yang minyak habbatussauda ke? dah tak ada idea nak makan apa lagi la ni.. makan jamu buatan sendiri dan madu aje..
      December 29, 2010 at 9:36am ·

    • Rahaton Azirah Ramli saya mmg ada amik jamu NR. tp kalau jamu kita ada kacip fatimah x elok kan utk bf.kf tu buang toksin bdn ke susu.tu yg aton tanya tu.hehe.stakat ni aton amik cal n jamu NR, Vit c saja
      December 29, 2010 at 9:45am via Facebook Mobile ·

    • Nor Hasni Binti Zahari iye ke aton? menurut http://www.wanita2u.com/index.php?name=EZCMS&menu=62&page_id=94
      rasanya tiada kacip fatimah. kdg2 kan, hasni amek juga minum kacip fatimah 3in1, xleh rupanya ye aton?

      December 29, 2010 at 10:12am ·

    • Rahaton Azirah Ramli kalau xda xpa.a ah,aton pn baru tau yg ibu bf xbleh mkn apa2 makanan yg buang toksin.kcp ftmh tu kuat buang toxin.toxin akan buang ikot bendalir bdn.susu ibu salah satu bndalir.then toxin tu baby minum.aton baca kt www.susu-terbaik.blogspot.com. Kalau xsilap.nanti aton bg link
      December 29, 2010 at 10:26am via Facebook Mobile ·

    • Siti Fatimah bestnye...akk hihih
      December 29, 2010 at 12:22pm ·

    • Hannan Purple menarik topik ni Hasni..tp nak makan apa2 supplement pon kena make sure produk tu ada kelulusan kkm. now ni byk sgt health suppl. kat pasaran..ibu2 kena buat some reading before beli, tgk substance apa yg kita nak sebenarnya dan interaction dia dgn food or supplement lain. kang lain yg kita nak, lain yg jadi..
      December 29, 2010 at 6:38pm ·

    • Nor Hasni Binti Zahari bagus2, betul tu hannan, tqvmuch
      December 30, 2010 at 8:56am ·

    • Nor Hasni Binti Zahari alhamdulillah, jamu pak tani membantu mengurangkan angin dlm badan, dengan izin Allah jua..
      January 3 at 8:46am ·

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...